Een eigen atelier in Almere

werkplek3
Een eigen atelier, daar droomde ik als kind van. Een eigen atelier en kunnen zeggen: ‘Ik ben een kunstenares’.
In dat beeld zag ik mezelf met brokken klei in de weer en met potten verf rondlopen.
Maar hoe word je kunstenares?
Als je de betekenis op gaat zoeken dan lees je: 
Een kunstenares is iemand die zijn of haar creatieve begaafdheid gebruikt om kunst te maken.

'Ik ben een autodidact kunstenares met professionele kennis en vaardigheden'

Dus ik hoefde het niet te worden, ik ben het altijd al geweest! Het enige wat ik moet doen is kunst scheppen. En laat dat nu net zijn wat ik al van jongs af aan doe. Dus ik zeg met trots:  ‘Ik ben een autodidact kunstenares met professionele kennis en vaardigheden’.

Sinds we in Almere wonen heb ik een atelier aan huis. Dus ja, ook het atelier is er gekomen. Eerst jaren lang een keramiekatelier tot dat het fysiek te zwaar werd en ik de overstap heb gemaakt naar schilderatelier. 

werkplek1 Anne Lodewijks mixed media

Het is een fijn atelier, niet groot maar wel echt mijn stekkie. Alles heeft er een vast plek, maar ben ik met een project bezig kan ik het een creatieve chaos laten worden zonder dat iemand er last van heeft.

werkplek2 Anne Lodewijks Mixed Media

In het atelier staan 2 ezels, dat geeft mij de mogelijkheid om op meerdere doeken tegelijk te werken, of 1 groot doek op 2 ezels te zetten. 

Zo houd ik het overzichtelijk en een beetje orde in de chaos.

Ik werk veel met mixed media (gemengde technieken), ik verzamel dus veel materiaal om mij heen, verschillende soorten papier waar ik collages mee maak en natuurlijk verf en andere tekenmaterialen. Dit alles kan ik kwijt in de rekken. Worden de rekken te vol dan wordt het tijd om op te ruimen, zo houd ik het overzichtelijk en een beetje orde in de chaos.

5 reacties op “Een eigen atelier in Almere”

  1. Marion Tigchelaar

    Nou, ik ga als eerste een reactie geven!!🥰
    Ziet er echt heel mooi uit👍🏻 Groetjes Marion

  2. Wat een prachtige website!
    Ik heb er echt met plezier rondgekeken.
    En niet te vergeten de mooie schilderijen. Écht Anne!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *